, , , , , , ,

in Perth, finally !

Vihdoinkin saavuttu Perthiin! Okei en tiedä onko vihdoinkin oikea käsite, sillä nautin kyllä paljon Kuala Lumpurista. Saavuin myös oikeasti jo keskiviikkona. Kirjoittelen (ainakin laitan kuvia) vielä lisää Kuala Lumpurista kunhan kerkeän, mutta ensiksi hieman Australiaa.


Elikkä siis saavuin tosiaan keskiviikkona iltapäivällä ja koko perhe oli kentällä vastassa. Perheeseen jossa työskentelen kuuluu siis isä Tristan, äiti Erica, 9 vuotias Seth ja 5 vuotias Tyler. Päivä menikin sitten perheeseen ja uuteen kotiin tutustuessa. Mulla on täällä oma huone parisängyllä ja omalla kylpyhuoneella, autotallista löytyy pieni kuntosali (juoksumatto, soutulaite, penkki, talja, pyörä, jne.) ja autonahan mulla on siis Subaru Impreza vm 2012. Ei voi siis hirveästi valittaa. :D Seuraavana päivänä lähdettiinkin jo Eneabbaan retkeilemään. Ajomatkaa sinne oli joku kolmisen tuntia joka taittui mukavasti Tristanin  kanssa jutellessa ja maisemia ihaillessa. Meitä oli matkassa myös perheen ystävä Ashley ja hänen poikansa.


Eneabba, WA
Reissu oli ihan mahtava. Oli tosi kiva päästä kunnolla tutustumaan kaikkiin. Tuli myös kokeiltua vaikka mitä uutta. Opin esimerkiksi ampumaan kiväärillä (bullseye kolmannella laukauksella!) ja ajamaan mönkijällä. En olisi muuten ikinä uskonut, että mönkijällä ajaminen voisi olla vaikeaa. Kyllä vaan oli aluksi siinä maastossa! Nimimerkillä naarmuja naamassa pusikon läpi ajamisen vuoksi.. Muuten aika kului kokkaillessa ja nuotion ääressä istuen viiniä juoden. Käytiin myös pidemmällä "vaelluksella" pyörien kanssa. Tyler onnistui ajamaan heinikossa kiveä päin ja lensi kuperkeikkaa mönkijänsä päältä mutta onneksi mitään pahempaa ei sattunut, saipahan poika tarinan kavereille kerrottavaksi. Mä istuin Ashleyn moottoripyörän kyydissä ja oli kyllä aika superhauskaa ajella pyörällä kunnon maastoissa.


Tyler
Toisena iltana lähdettiin Tristanin, Ashleyn ja Tylerin (joka tosin nukahti melkein heti) kanssa metsästämään kenguruita. Jep, täällä nää ampuu niitä ihan surutta kun ne aiheuttaa kuulema niin suuria tuhoja farmeilla jne. En ois ihan heti uskonut, että mä voisin nauttia metsästämisestä, mutta ai että mulla oli kivaa. Tuli lähinnä sellainen olo että koska mäkin pääsen ampumaan kenguruita (olen kamala tiedän). Meille kävi tosin sellainen ikävä pieni tapaus, että onnistuttiin ampumaan naaraskenguru jolla oli poikanen mukana. Yleensä nää pyrkii siis ampumaan vaan uroksia, mutta valitettavasti välillä tulee erehdyksiä. Otettiin tämä poikanen sitten mukaan tarkoituksena viedä se tuttavan farmille hoitoon. Laitettiin pieni mun takin sisään, kun yritettiin luoda sille mahdollisimman turvallisentuntuinen, sille luontainen paikka. En ehkä eläissäni ole nähnyt mitään niin suloista kun sen pienen kengurun joka aluksi sätki ja ulisi peloissaan mutta hetken siellä mun takin sisällä mun kainalossa oltuaan rauhoittui. Toki se oli varmasti aivan shokissa koko tilanteesta. Kevyesti sitten halasin ja keinuttelin sitä siinä pari tuntia kunnes päästiin takaisin leirille.

Tristan opastamassa kiväärin käyttöä

Seth ja Levi ampumassa. (kyllä, Sethillä on jo ikioma kivääri)
Kokonaisuutena Eneabban reissu oli siis aivan mahtava ja jää ihanaksi muistoksi. Vastaavia reissuja tulee varmasti lisää joten niitä odotellessa. Viikonloppu on muuten mennyt perusjuttuja tehdessä. On tullut pestyä pyykkiä ja käytyä kaupassa ja muuten vaan hengailtua. Tristanin isä kävi myös vaimoineen kylässä, elikkä pientä aktiviteettia on kyllä ollut. Huomenna alkaisi sitten arkirutiiniin totutteleminen ja pojat on ekaa kertaa kokonaan mun vastuulla pari tuntia, iiks. Olen myös sopinut tapaamisia muutamien au pair tyttöjen kanssa ensi viikolle ja Erica lupasi esitellä minut joillekkin ystävilleen, joten eiköhän se sosiaalinen verkostokin ala rakentumaan. :)

3 comments

 1. Moikka! Lukasin tuossa blogis läpi ja vaikuttaa, että tykkäät olla täällä (: Ite oon kanssa Perthissä helmikuun alkuun ihan vaa välivuotta viettämässä. Ootko missä päin täällä? (: Ois mukava vaihella kuulumisia jonkun suomalaisen kanssa tästä paikasta ja muutenkin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai kappas muitakin täällä. :D Miten sä tähän blogiin eksyit hahhah.. Mä asustelen parkervillessä, eli aika kaukana kaikesta. Mennään vaikka joku päivä hei kahville tai jotain ! Löydät mut facebookista nimellä Helena Karatvuo. :)

   Delete
 2. En oikeen itekkää tiiä mistä tää tuli: D kahtoin vaan mitä Perthissä vois tehä sit tuli et joku on täällä ja pitää blogia ja sitä kautta : D minä lisäilen sinut kaveriks. juuu pitää todellaki keksiä jotain ni saa puhuttua muuta ku englantia : D :)

  ReplyDelete