, ,

Back to KL

Okei lupailin aiemmin kertoa vielä lisää Kuala Lumpurista niin tässä olis nyt vähän jotain. Asuin siis Sunshine Bedz nimisessä hostellissa, jolle en voi antaa muutakuin kehuja. Paikka oli todella siisti ja hyvässä kunnossa + ilmapiiri oli aivan mahtava. Omistaja ja muut työntekijät olivat älyttömän hyviä tyyppejä ja heidän kanssa tulikin vietettyä iltaa useampaankin otteeseen. Hostelli on myös tosi kivalla sijainnilla. Alueen nimi on Bukit Bintang ja lähistöltä löytyy valtavia ostoskekuksia, katukeittiöitä, baareja, etc. Keskustaan matkaa ei ole paria kilometria enempää ja se taittui helposti kävellen. Myös monorail kulkiee aivan vierestä ja sillä pääsee helposti esimerkiksi juna-asemalle.


Nähtävyyksiä tuli kierrettyä jonkin verran. Yhtenä päivänä kävin Menara Towerissa katselemassa maisemia. Valitettavasti valitsin vähän huonon päivän tähän kun oli sen verran pilvistä ettei aurikoa pahemmin näkynyt. Olin siellä vielä auringonlaskun aikaan, jolloin näkymät olisivat kuulema olleet aivan upeat jos vain olisi pilvien raosta jotain nähnyt. 


Reissun aikana mulla oli tarkoituksena vierailla yhdessä tietyssä temppelissä, jonne sitten yksi päivä lähdin Patrickin neuvojen mukaan suunnistamaan. Löysin tieni China Townille asti, jossa sitten kysyin neuvoa yhdeltä kiinalaiselta mieheltä joka ei oikein tainnut tajuta mitä hain takaa, vaan neuvoi minut vaan lähimpään temppeliin joka ei kyllä ollut kovinkaan näkemisen arvoinen. Siitä matkaa jatkettuani löysin toisenkin temppelin, joka oli edellistäkin tylsempi. Näiden jälkeen olin saanut jo tarpeekseni temppeleistä, joten päätin suosiolla suunnistaa seuraavaa kohdettani kohti. 


Tarkoitus oli siis mennä Botanical Gardensiin jonne pitkän matkan vuoksi nappasin suosiolla taksin. Valitettavasti onnistuin hyppäämään väärään taksiin, sillä kuski yritti huijata mua about joka asiassa, eikä edes tiennyt mihin oli mua viemässä. Lopputuloksena päädyin hyppäämään ulos taksista vielä kauempana kuin mitä alunperin olinkaan ja muutamaa ringittiä köyhempänä. Siinä vaiheessa ei enää hirveästi huvittanut toista taksia ottaa, vaan päätin urheasti kävellä puutarhoille. Matkaa oli siis joku viitisen kilometriä ja celsiusasteet siinä 35 kieppeillä. Tietenkään en ollut syönyt kunnollista aamupalaa ja vesipulloakaan ei ollut matkassa. Kaikki meni suhteellisen hyvin siihen asti kun jo melko lähellä kohdetta onnistuin ajatusvirheessä ottamaan väärän suunnan risteyksestä. Kävelin siis turhaan lähemmäs 10 kilometriä ja löysin itseni sieltä mistä lähdinkin, great.


Tässä vaiheessa olin jo niin turhautunut ja vittuuntunut että meinasin lähtä suosiolla hostellille nukkumaan, mutta onneksi satuin vielä antamaan yhden mahdollisuuden. Kysyin vastaantulevalta kiinalaiselta mieheltä neuvoa, ja hän paljastui maailman herttaisimmaksi tapaukseksi. Lähti saattamaan mua oikeaan suuntaan ja vaikka mitä. Lopulta sitten kuitenkin nappasin vielä toisen taksin, täll kertaa osaavan ja mittarillisen kaverin ja pääsin vihdoin perille. Puutarhat oli todella kauniit ja hieman harmitti, että pääsin sinne vasta niin myöhään eikä aikaa ollut enää kuin pari tuntia. Siellä olisi ollut mukava nauttia vaikka lounasta.


Post a Comment