,

Bali part 2

EDIT 11.12.2015 : Olen kirjoittanut aiheesta uudelleen, kypsemmällä ja tietävämmällä näkökulmalla. Jutun löydätte täältä

Vihdoinkin lisää balijuttuja ! Muistin vasta äskettäin, että mähän oon nää ihan kokonaan unohtanut postailla (ja samalla tajusin, etten ikinä postannut Kuala Lumpurin reissuakaan loppuun, ups). Anyway, yks meidän reissun etukäteen suunnitelluista jutuista oli vierailla safaripuistossa! Oltiin järkätty meille kuski täksi päiväksi, joten aamulla meidät tultiin noukkimaan hotellilta, josta ajettiin suoraan puistoon. Matka ei onneksi ollut kovinkaan pitkä ja itse puisto oli ihan mieletön. Meidän pakettiin kuului, eläinshow, elefanttishow, elefantti/kameliratsastus, kuva jonkun eläimen kanssa, lounas ja safarikierros bussilla. Me suunnattiin ihan ensimmäisenä katsomaan nämä showt, jotka oli ihan hauskaa ja mielenkiintoista katsottavaa. Elefanttishowssa Anna valittiin yleisön joukosta muutaman muun kanssa lavalle, jossa yksi norsuista laittoi sellaisen kukkaseppeleen Annan kaulaan. Opittiin myös randomfaktoja, kuten sen, että aasian elefanteilla on pienemmät korvat kun afrikan vastaavilla. Muuten sitten kierreltiin puistoa rauhassa, käytiin ratsastamasssa elefanteilla ja moikkaamassa orankeja. Itse safarikierros oli myös todella mielenkiintoinen, ja oli kiva kun bussin kanssa pääsi todella lähelle itse eläimiä. Valitettavasti bussissa oli lasiseinät, joten kuvien ottaminen oli hieman hankalaa. Onnistuin mä kuitenkin muutaman kuvan nappaamaan ilman pahempia heijastuksia. 

I just realized that I haven't posted the rest of our holiday in Bali so here we go. One day we went to the Bali safari & marine park to see soma animals. Our package included few shows, safari ride, elephant ride, lunch  and a picture with an animal. We had an awesome time in this park, Anna even got to go to the stage during the elephant show!Meillä kävi Annan kanssa ihan älytön tuuri sen elefanttikierroksen kanssa. Meidän "kuski" nimittäin pysähtyi matkanvarrelle, ja tarjoutui ottamaan meidän omalla kameralla kuvia meistä elefantin selässä ja päästiin siihen niskaankin istumaan. Tämähän tosiaan on vastoin kaikkia puiston sääntöjä, sillä heillä on oma kuvaaja ottamassa kuvia, jotka ovat sitten ihan kiitettävän hintaisia. Me saatiin nyt sitten aimokasa kuvia pienen tipin hintaan, yay!

Anna and I were really lucky with our "driver" when we went to the elephant ride. We stopped somewhere on the way and he took plenty of pictures of us on the elephant, even though it was against the park rules. I guess they all do it for extra money when they get a chance. 
Yleisesti ottaen puistosta jäi todella positiivinen kuva, mutta yks pieni eläin särki meidän sydämet. Siihen eläinkuvaan oli erilaisia vaihtoehtoja, ja me innostuttiin heti kun nähtiin, että siellä voi ottaa kuvan leijonanpennun kanssa. Noh mentiin sitten sinne kuvauspaikalle odottamaan pennun saapumista, ja kun ovet avattiin niin meidän kaikkien sydämet kyllä särkyivät totaalisesti sen pienen leijonan puolesta. Mä en osaa mitenkään muotoilla sanoiksi sitä pakokauhua ja pelkoa sen pienen olennon silmissä, kun se talutettiin kuvauspaikalle ja sidottiin ketjuilla kiinni pöytään. Sitten vielä jotkut idiootit otti kuvia salamalla, vaikka se toki oli kielletty. Muhun iski niin suuri viha ja kuvotus tuota toimintaa kohtaan. Me tosiaan käännyttiin samantien ympäri ja käveltiin pois. Ei olisi käynyt mielessäkään tukea tuollaista toimintaa. Muut turistit jäi sitten kiltisti jonoon kuvailemaan ja naureskelemaan. Mun teki ihan rehellisesti sanoen mieli läimäyttää jokaista. Me käytiin sitten loppujenlopuksi omat kuvat nappaamassa sellaisen suloisen orangin kanssa. Se vain chillaili ja söi siellä rauhassa oikein hyvinvoivan näköisenä, joten ei koettu tästä huonoa omaa tuntoa. Se otus oli muuten niin halittava ja suloinen kun se tuli siihen syliin istumaan, että olisin sen adoptoinut saman tien jos vain olisin voinut. :D

We enjoyed the park a lot, but there was this little baby lion that broke our hearts. We were first planning to take a picture with him, but when we saw them bringing him in we changed our minds. I can't even describe the fear and panic that we saw in that poor babys eyes when they tied him on the table with chains. We turned around and left immediately, no way we are supporting something like that! I actually wanted to slap everyone who stayed and took the picture. We ended up taking our pictures with this adorably orangutan which didn't seem to mind being in pictures at all. It was just chilling and eating. I really wanted to adopt it!


Puistoreissun jälkeen me koukattiin vielä pienelle kierrokselle Ubudiin. Käytiin yhdessä temppelissä tsekkaamassa apinoita ja muuten vain ihastelemassa Ubudin tunnelmaa. Tää apinamesta oli sen suhteen koominen, että mun kameralle onnistui taltioitumaan tyylikäs kuva musta, jossa apina kiskoo mun paitaa ja rintsikoita alas niin onnistuneesti, ettei siinä jäänyt enää mitään arvailujen varaan. Ei luoja sitä naurun määrää kun selattiin kuvia hotellilla, ja tämä pongahti näytölle. :D Lindalla taas kävi hieman huonompi tuuri, sillä yksi apinoista onnistui häntä puraisemaan. Linda joutui sitten Perthissä käymään useampaan otteeseen lääkärissä hakemassa antirabies piikkejä. Ei ole tähän mennessä vielä ainakaan oireet alkanut.. Ubudista jäi muuten tosi kivat fiilikset, ihanan boheemi tunnelma ja söpöjä pieniä putiikkeja, sekä taidekauppoja joka puolella. Ensi kerralla balille mennessä haluan ehdottomasti viettää enemmän aikaa Ubudiin tutustuen.

After the park we went to Ubud to see some monkeys and enjoy the bohemian atmosphere. From there we got the hilarious picture of me where there is a monkey pulling my top and bra down so my boob is showing. You should've seen our faces when we saw the picture at the hotel. We couldn't stop laughing! Linda got bitten by a monkey and ended up getting some anti rabies needles when she got back to Perth. So far it hasn't hit her lol. Ubud was really cute area and next time I go to Bali I definitely want to spend more time there.

Post a Comment