, , ,

Gili islands

Balireissun aikana me suunnattiin muutamaksi päiväksi Gilin saarille. Saarethan kuuluvat Lombokille ja niille matkaa Balilta reilut pari tuntia veneellä. Meillä onnistui lähtöä edeltävä ilta hieman venähtämään (nimim skinnydipping at Kuta beach around 5am), joten oli hieman väsyneet tunnelmat kun perille saavuttiin. Shannenilla onnistui iskemään infektio jalkaan, jonka seurauksena suunnattiin ensimmäisenä lääkärin paikeille. Onneksi suunnattiinkin, sillä vaikka Shannenin jalan tapaus oli ikävä, niin sen syystä/ansiosta jouduttiin vaihtamaan hotellia. Meillähän oli alunperin buukattu hotelli (köh edellisenä iltana ennen baariin lähtöä) saaren pohjoisosasta. Saarellahan ei siis ole minkäänlaisia moottorikulkuneuvoja, vaan kulkeminen suoritetaan joko jalan, polkupyörillä tai hevoskärryillä. Suunnitelmana oli siis vuokrata pyörät, ja kulkea niiden voimalla, mutta sehän ei kipeän jalan kanssa onnistu. Juteltiin sitten yhden miehen kanssa siinä lääkäriä odotellessa, joka ilmoitti järjestävänsä meille uuden majoituksen lähempää hyvään hintaan jos vain halutaan. Tottakai tartuttiin tarjoukseen, ja hän rupesi sitten soittelemaan. Tämän seurauksena meidät sitten buukattiin saaren hienoimpaan mestaan, puolella hintaa. 

Me vietettiin saarilla valitettavasti vain 2 yötä, mutta ensi kerralla suuntaan sinne kyllä pidemmäksikin aikaa. Fiilis oli kuin paratiisissa ja hintataso oli samaa, välillä jopa halvempaa kuin Balilla. Aktiviteetteihin kuului lähinnä aurinkotuolissa makaaminen, ravintoloissa käynti ja muihin matkailijoihin tutustuminen. Toki saarilla olisi ollut muutakin tehtävää, ja Lombokiinkin olisi päässyt helposti. Näin lyhyellä ajalla ei kuitenkaan haluttu ruveta säheltämään vaan keskityttiin olennaiseen. Mua hieman vituttaa kun tää blogger taas muutti nää kuvien värit ihan täysin. Toi vesi oli oikeesti nimittäin ihan turkoosinsinistä!


Yksi aktiviteetti kuitenkin suoritettiin, nimittäin snorklausreissu saarten ympärillä. Kuljettiin siis veneellä ja pysähdyttiin usemmassa eri paikassa snorklaamassa, sekä Lounaalla Gili Airilla. Mehän siis yövyttiin Trawanganilla.Tää oli mun kohdalla ensimmäinen kunnon snorklausreissu ja oli kyllä törkeen hauskaa. Nähtiin vaikka millasia kaloja ja koralleja. Kaiken huippu oli kuitenkin merikilpikonnat!! Me nähtiin siis useampikin kilppari siellä joitten kanssa uiskenneltiin. Mä olin ihan liian innoissani. Ja tässä vaiheessa lievästi sanottuna vitutti, etten ole vielä investoinut siihen pirun GoProon. Muutenkin oltiin taas ihan surkeita kameroiden kanssa Gileillä, ja keskityttiin vaan olemiseen. Mä veikkaan että yhtään lukijaa tää mun kameran käyttö ei enää yllättänyt..:D

During our holiday in Bali we decided to travel to Gili islands for couple of days. For me that was probably the best part of the trip. We were super lucky with our hotel, and ended up staying in the best place on the islands for half of the original price. Thanks for that Sandi! We stayed in Trawangan, which is biggest of the islands. Most of our time there we just focused on lying in the sun, eating and meeting other travelers. Unfortunately Shannens foot got infected, so for that reason we couldn't go around too much. The only real activity was a snorkeling trip around all of the three islands. Highlight of the snorkeling trip was seeing couple of sea turtles. I was so excited about them!


Post a Comment