, , , , ,

Sinä olet sellainen, ole siinä lähellä, ota mua kädestä, sinä ymmärrät minua.Lähetin tossa juuri viisumihakemuksen käsiteltäväksi, joten ajattelin että nyt olisi sopiva hetki tehdä pientä listaa asioista joita olen ikävöinyt Suomesta viime aikoina. Jostain kumman syystä tästä tuli hieman ruokapainotteinen, mutta menkööt. Niin ja jätin ihan tarkoituksella perus perhe/ystävät/etc väliin, koska se nyt on aika ilmiselvää. Ja kuvathan on viime kesältä Nurmeksesta.

I just submitted my new visa application so I thought it would be a good time to make a little list what I miss from Finland. These are just on top of my head at the moment so obviously there is more than this. And I didn't mention my friends/family etc cause I think that's pretty obvious. So most of it is food, lol. Oh yeah and pictures are from last summer in Nurmes, Finland.

--

Rahka. Rahka. Rahka. Rahka. Ja vielä kerran rahka. Tän perään on melkeen itketty kuule.

Quark. If you don't know what this is, google. I've honestly been close to tears when thinking about it.

Karjalanpiirakat. Itsetehdyt eritoten.

Karelian pastries. These are traditional Finnish pastries made out of rice pudding and rye. Yum!

Ruisleipä!! Tää nyt ei ollut varmaan mikään suuri yllätys. Täällä Moranbahissa on vielä pahentunut ruisleivän kaipuu, sillä Perthissä sain sentään haettua näkkäriä Ikeasta.

Rye bread. Seriously, the bread you call rye bread here is far from real rye bread. Tears, again.


Fazerin mansikka vanilija suklaa. Siis anteeksi kuinka? Oon tainnut syödä tätä kerran elämässäni, mutta yks päivä se tuli randomina mieleen ja nyt en saa sitä päästä millään. Huoh. Onneks äiti on lähettänyt mulle sinistä ja geishaa pariin otteeseen. 

Fazer chocolate. Finnish chocolate just happens to be the best in the world. Don't even try to disagree with this.

VUOHENJUUSTO. Täältä ei saa kun ihan paskaa vuohenjuustoa ja järkyttävään hintaan. Varmaan parempiakin jostain erikoiskaupoista löytyisi, mutta ne menee kyllä sitten jo aupparin budjetin ulkopuolelle.

Goats cheese. And I mean the proper one. You can get some shit that they call goats cheese here but that's just disgusting (and still hell expensive).

Aktiivikuntoutuksen sali + fysioterapia. 

My gym and physiotherapist back home.


Se että olisin enemmän läsnä mun läheisten elämässä. 

Being there (and I mean in person) for my friends and family.

Kokkailut ja kahvittelut mummilla.

Hanging out with my grandma. I just love and miss her so much! I used to see her at least once or twice a week.

Kunnollinen raejuusto, täällä saa vaan ihme mössöä.

Finnish cottage cheese. You can get cottage cheese here as well and it's alright, just completely different.Lämminsavulohi

Smoked salmon. The hotsmoked (whatever) I mean. I used to eat it in Finland all the time. Here I've seen it once.

Töissä käyminen. Au pair duunit ei pahemmin oikealta työltä tunnu. Tai siis miten tän nyt selittäis. Se todellakin osaa olla kovaa ja väsyttävää työtä, mutta silti se ei varsinaisesti töissäkäynniltä tunnu. Onneks nää on nyt tällä kertaaa ohi.

Working. Being an au pair doesn't really feel like a job all the time. Don't get me wrong, it can be exhausting and you really do have to work but it's just different.

Etäisyydet. Suomessa on tottunut siihen, että jos jokin paikka on 4 tunnin ajomatkan päässä se on iäisyys. Täällä 10 tunnin ajon päässä oleva paikka on kuin kulman takana.

The fact that everything is so close. In Finland if something was 4 hours away it was so far. Here if something is 10 hours away it's considered on the neighborhood lol.


Post a Comment