, , , ,

BroomeTAKAISIN LÄNSIRANNIKOLLA. Australiaan paluu loman jälkeen oli ihanaa, ja vietettiin muutama upea päivä Darwinista, pohjoisterritorion pääkaupungista nauttien. Sanat ei kuitenkaan riitä kuvailemaan sitä iloa, mitä Broomeen saapuminen meille tuotti. Oltiin takaisin länsirannikolla yli puolen vuoden jälkeen! Länsi-Australia on edelleen minulle aivan ehdoton lemppari, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Paluu tänne oli kuin paluu kotiin, vaikken pohjoisosissa ollut ennen edes käynytkään. Intoa ei toki lieventänyt Lindan takaisin saaminen, tai upeiden couchsurfing hostien löytäminen.

BACK TO THE WEST COAST. Returning to Australia after our holiday was awesome. I already missed my home. We spent couple of days in Darwin, which we enjoyed a lot. But there is no words to describe how happy I was when we got to Broome. I was back in the west coast! The Western Australia is definitely still my favorite place in this country. I just can't put in words how much I love it. Lindas comeback and staying with amazing couchsurfing hosts made my time in Broome even better, if that's even possible.


Broomeen tultiin alunperin vain autoa hakemaan, ja suunnitelmana oli jatkaa matkaa heti päivän-parin jälkeen. No, niinkuin kaikki tietääkin suunnitelmat harvemmin pitävät ja päädyttiin viettämään Broomessa reilu viikko. Syynä tähän oli ongelmat auton suhteen. Yhdessä vaiheessa jo päädyttiin etsimään muita vaihtoehtoja ja koeajamaankin pari autoa. Saatiin kuitenkin autoasiat järjestettyä, ja kaupanpäälle ihanaa aikaa länsirannikolla, joten kaikki sujui loppujen lopuksi paremmin kuin hyvin. Aamupäivät vietettiin usein asioita hoitaessa. Auton kanssa meni paljon aikaa, mutta sen lisäksi meidän piti ostaa kaikki telttailutarvikkeet, helvetisti ruokatölkkejä ja vaikka mitä muuta. Iltapäivät ja illat vietettiin hostiemme kanssa Cable Beachilla uiden ja slacklinea treenaillen. Joka ilta myös kokkailtiin illallista vuorotellen toisillemme ja istuttiin pitkään terassilla viiniä juoden. Vietettiin siis oikeastaan kaikki vapaa-aikamme yhdessä hostiemme kanssa. Ensimmäinen kerta sohvasurffaillessa, että oikeasti tunnettiin olevamme kotona ja tuntui lähes kuin oltaisi oltu yhtä perhettä.

In the first place we came to Broome only to pick up a car. Well the plans changed and we ended up staying  there over a week. The reason was some problems we had with the car, but well, we didn't really mind. We spent the mornings usually figuring out stuff, either with the car or shopping some campng equipment. The afternoons and evenings we spent with our hosts enjoying the beautiful cable beach. Having a swim everyday, practicing slacklining and watching the sunset over the ocean, no wonder I loved Broome! This was the first time couchsurfing that we actually felt like home. We spent all the time we had together with our hosts and it felt like being with old friends. I miss you guys!


Viikkoon mahtui kyllä muutamia takapakkeja, sekä auton rekisteröinnin, että korjausten suhteen. Paras oli ehkäpä se, kun oltiin vihdoin saatu auto korjattua, katsastettua ja rekisteröityä. Yritettiin startata auto mekaanikkojen pihassa ja mitään ei tapahtunut. Ajateltiin vain että akku olisi tyhjentynyt ja pojat sen meille latasivat. Eipä lähtenyt käyntiin sittenkään. Starttimoottori paskana. Starttimoottori, joka oli ostettu pari kuukautta sitten ja ollut lähes käyttämättömänä. Ainoa asia josta oltiin oltu täysin varmoja, ettei sen kanssa ongelmia tule. Siinä vaiheessa ei tiedetty pitäisikö itkeä vai nauraa. Ihanat mekaanikot säälivät meitä niin kovasti, että korjasivat sen pelkillä materiaalikustannuksilla omista kiireistään huolimatta. Kyllä tästä maailmasta upeita ihmisiä löytyy.  Saatiin kuin saatiinkin loppujen lopuksi kaikki valmiiksi ja päästiin liikenteeseen.

Like I said, we got a bit unlucky with the car. Both with registration and fixing it. I think the best one was when everything was finally done and we tried to turn it on at the mechanics. Oh well, it didn't. First we thought that the battery was flat, but after charging it and still not starting we realized there is something bigger. Well, the starter motor was fucked. A starter motor that had been replaced few months ago and no one had really driven the car since. At that point we didn't know should we laugh or cry. The mechanics were just amazing and fixed it for us with only material costs. There really is amazing people on this planet. So in the end we got everything sorted and got to hit the road! We left Broome with wistful feelings even though we were really excited to finally hit the road.


6 comments

 1. Heippa! Ihan mahtava blogi :) Ihana lukea näitä postauksia, tulee itellekin niin kova halu päästä matkustamaan. Mulla olis muutama kysymys siitä, kun olit au pairina. Miten tutustuit paikallisiin ja esim pääsit kotibileisiin? Oliko helppoa saada ystäviä? Ja mitä suosittelisit perthissä tekemään/kokemaan?

  ReplyDelete
 2. Kiva kuulla että tykkäilet. :) Mun mielestä ihmisiin oli helppo tutustua kunhan vaan oli avoin ja rohkeasti meni vaan juttelemaan. Suurimman osan kavereista tapasin muiden kavereiden kautt, muutaman hassun baarista/festareilta/etc. Ja bileisiin tottakai sitten kavereiden kautta. Mun lempparijuttuja Perthin alueella oli Fremantle, Hillarys ja rakastin kyllä hillsejä missä itseki asuit. Veneily on ihan ehdoton juttu tässä kaupungissa ja esim Rottnest kannattaa tsekata. Swan riverkin on kyllä ihana. Camping on Australiassa aina kova juttu joten sitä ehdottomasti suosittelen, Perthin ympäristössä on upeita paikkoja mihin mennä. Sitten esim etelämmässä on Margaret Riveri viinitilat ja ihania pieni rantakyliä. Kamala voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin!!

  ReplyDelete
 3. Voi en oo pitkään aikaan ees avannut konetta tai lukenut blogeja juurikaan sen jälkeen kun omani lopetin, ja en tiiä oisko pitänyt pysyä sillä linjalla, koska arvaa nyt mikä matkakuume iski.. Australia on aina kiehtonu ja tää sun blogi ei tee kyl mitään muutaku oikeutta sille ja saa mut himoitsemaan sinne entistä enemmän! En vaan oikein tiiä mitä siel sit tekis, lomailu käy pidemmän päälle kalliiks x)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei voin vaan kuvitella! Voi töitä on niin helppoa täällä löytää et ihan naurattaa. Mäkin nyt tän uusimman duunin löysin vaan niin et kävelin yhen alueen ravintoloita läpi ansioluettelon kanssa ja saman tien tarjottiin trialeita ja niiden myötä sitten töitä. :) Paikallisia mollin sivuja on kans hyvä käyttää ja mäkin taisin löytää sitä kautta nyt toisenkin työkuvion itselleni. Eli pointtina siis, töitä kyllä riittää sitä ei kannata murehtia. Tänne vaan! Mitä sä oot nyt suomessa jenkkivuoden jälkeen puuhaillut? =)

   Delete
  2. hahaa voi ei miks voikaan kuulostaa noin hyvältä.. :DDD Ja siis syksyn ajan tein opettajan sijaisuuksia ja sit sain koulunkäyntiavustajan paikan ja nyt tammikuun alus alkoi työ ihan uudessa päiväkodissa ja siel kyl tykkään olla ihan hurjasti :-) mutta saa nähä missä sitä esim vuoden päästä pyyhältää, päivä kerrallaa eletään!

   Delete
  3. Noni mahtavaa! Australia kannattaa ehdottomasti pitää vaihtoehdoissa..:)

   Delete