Byron Bay

Tämä viikko on ollut kiireisin moneen kuukauteen. Olen ollut koko ajan menossa ja heti kun yhden asian on saanut hoidettua niin listalle on tullut ainakin kolme lisää. Viikolle mahtui kuitenkin monia ilonaiheita, suurimpana niistä uuden työn saanti. Minusta tulee ihan palkattu heppatyttö! Kävin eilen koevuorossa yhdellä laukkatallilla ja onnekseni homma sujui ja paikka aukesi. Sain vieläpä itse valita päivät jotka haluan työskennellä joten parempaa työtä en olisi voinut edes toivoa. Ensi viikosta alkaen vietän neljä aamua viikossa hevosten parissa. Ainoa asia jonka työssä voisi miinukseksi laskea on työajat. Vuorot alkaa sunnuntaita lukuunottamatta kolmelta aamulla. :D Uuteen unirytmiin totutteluun menee varmasti aikaa, mutta uskon että se onnistuu ilman suurempia ongelmia. Kaikista hauskinta oli kuitenkin se, että samana päivänä kun sovin työn aloittamisesta tallilla sain kaksi muutakin tarjousta. Töitä tarjottiin vaatelliikkeestä jossa kävin haastattelussa viime viikolla, sekä pienestä delistä. Ei kuitenkaan tarvinnut montaa kertaa miettiä, että minkä näistä paikoista valitsin. :)Kirjoittelin itselleni ylös viikkoaikataulua ja aika hurjaltahan se näyttää. Aikataulutettua ohjelmaa on päivästä riippuen aamu kolmesta/aamu kahdeksasta ilta kuuteen saakka. Viikonlopuista sentään olisi tarkoitus saada toinen päivä töistä vapaaksi, mutta silloinkin on tietenkin opiskeltava. Kaikki ensimmäisen lukukauden kurssit ovat todella laajoja ja uutta asiaa tulee joka viikko aivan uskomattomia määriä. En vieläkään ole sisäistänyt sitä kuinka minun tulisi omaksua kaikki materiaali viikossa ja vielä valmistatutua seuraavankin viikon asioihin. Kaikesta huolimatta nautin opiskelusta todella paljon, enkä vaihtaisi tätä kaikkea mistään hinnasta. :)


Käytiin viime viikonloppuna tyttöjen kanssa Byronissa pienellä päiväreissulla. Saatiin jälleen nauttia vesisateesta ja naureskeltiin että onkohan säidenjumalat ihan tosissaan tuominneet meidän kaikki reissut. Sade ei kuitenkaan meitä lannistanut, vaan nautittiin Byronin tunnelmasta täysin rinnoin. Ei puuhailtu mitään kummempaa, kunhan kierreltiin ympäriinsä, nautittiin livemusiikista sekä uitiin ja pelleiltiin rannalla. Osa meistä lähti illaksi vielä yhdelle livekeikalle, jonne oltiin alunperin kaikki suuntaamassa. Onnistuttiin kuitenkin mokaamaan lippujen oston kanssa, ja keikka kerettiin myydä loppuun ennenkuin päästiin apajille. Ensi kerralla sitten. :)


Huomisen ohjelmassa on opiskelua, surffausta ja meidän Surf Life Saving clubin tapaaminen. Meinataan tyttöjen kanssa käväistä sunnuntaina marketeilla Burleighssa ja joogailemassa, eli jos joku on suuntaamassa coastille viikonlopuksi niin luvassa on vesisadetta. :D

4 comments

 1. Rakastan sun blogia, oot hyvin inspiroiva! Oon itse miettiny ausseihi lähtemistä kun saan kandin kasaan täällä suomessa. Opiskelu kiinnostaisi, mutta ensiksi pitäisi luonnollisesti kerätä rahaa. Luulen,että paikalliseen menoon pääsisi parhaiten käsiksi esim. maisteriopintoihin menemällä. Ihan mielenkiinnosta kyselisin paljonko ausseissa saa palkkaa työstä jota tehdään opintojen ohella (minimipalkka) ja paljon esim. laukkatalleilla maksetaan?
  Onnea opintoihin :-)

  ReplyDelete
 2. Moikka! Kiitos viestistä, kiva kuulla että tykkäät! Rahaa kannattaa ehdottomasti säästää ja laskeskella sen verran että ainakin lukuvuosimaksut saa katettua joko säästöillä tai kelan tuilla. Opiskelijaviisumilla saa tehdä 20h/viikko töitä opiskelun aikana ja loma-aikana rajattomasti. Palkka vaihtelee hieman alan mukaan mutta kyllä siinä yleensä huidellaan 20-24$/tunti välillä. Näissä hevoshommissa palkat kulkee aika laidasta laitaan, mutta itse saan 23$ tunnilta. Yleistä minimipalkkaa en nyt tähän hätään muista mutta huitelikohan se jossain 18$ kieppeillä. Kirjoittelen tästä vielä postausta kunhan selviän kokeista, mutta kannattaa miettiä monta kertaa haluaako tähän ryhtyä jos edellytyksenä on paikan päällä maksimi työtuntien teko. Onnea sulle kandin valmisteluun ja jos tulee muita kysymyksiä niin mä autan mielelläni. :)

  ReplyDelete
 3. Tosiaanki!Vaihtokurssi euroon nähden tällä hetkellä sellanen et mielummin ne rahat ensin täällä suomessa kerää ja käy sit siellä töissä opintoje ohella joitain tunteja viikos nii saa vähä elintasoo nostettuu (kelan tuilla ei aussejen hintatasossa elellä). Kuinka suuri osa lukukausimaksuista sulla oli kädessä siinä vaiheessa kun opiskelut alkoi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen kyllä osittain eri mieltä, sillä itse esimerkiksi koin rahan keräämisen ja säästämisen huomattavasti helpommaksi täällä kuin siellä. :) Pointti oli lähinnä se, että pääomaa on oltava tarpeeksi ennenkuin yliopistoon voi lähteä, se missä sen säästää on sitten asia erikseen. Ja pahoittelut mutta noin pitkälle en omista raha-asioista halua puhua julkisesti. :) Sanotaan kuitenkin sen verran että ei kovinkaan suuri.

   Delete