, ,

O-Week"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams"

Heippa! Päivät ovat kiitäneet ohi ihan uskomatonta vauhtia. Viime viikolla meillä oli yliopiston orientaatio ja tekemistä olisi riittänyt vaikka millä mitalla.  Pakollisia orientaatiopäiviä sattui mun kohdalle kolme. Ohjelmaa oli vaikka koko viikolle aamusta iltaan, mutta kävin kuitenkin vaadittujen osuuksien lisäksi vain yhdessä extra workshopissa, sekä kampuskierroksella. Iltameiningitkin jäi perjantain bileissä piipahtamista lukuunottamatta kokonaan väliin.


Viime viikolla mielipiteeni orientaatiosta oli melko ristiriitainen, mutta luentojen startattua on kuitenkin myönnettävä sen toimineen. Vaikka monista asioista en pitänyt, välillä tunsin olevani lastentarhassa yliopiston sijaan, täytti se kuitenkin tehtävänsä. Tällä viikolla luennoille lampsiessa oli nimittäin erittäin innostunut ja hyvä fiilis. Luennoitsijat oli jo tavattu, sekä opiskelutovereiden kanssa verkostoituminen aloitettu. 

Omalla kohdallani orientaation pakolliset osuudet sisälsivät kansainvälisten opiskelijoiden tervetuloluennon, sekä kaksi täyttä päivää tieteen opiskelijoiden juttuja. Nämä päivät sisälsivät kaikkea yliopiston käytännöistä ja verkostoitumisesta eri tieteen harjoittajien esittelyihin, sekä niihin jo mainitsemiini lastentarhan leikkeihin. Mielenkiintoisinta oli ehdottomasti eri ammattilaisten puheenvuorot. Oli upeaa kuulla kuinka monille eri aloille ja tehtäviin ihmiset olivat tästä tutkinnosta päätyneet. 


Tarjolla oli luentoja, workshoppeja, Gold Coastiin ja Australiaan tutustuttamiskierroksia, sekä monia hupiaktiviteetteja. Komediailtaa, rullaluistindiskoa ja Unibar-bileitä. Omalla kohdallani monetkaan näistä eivät tuntuneet ajankohtaisilta tai kiinnostavilta, joten lopulta skippasin lähes kaiken. Ehkä olisi pitänyt olla aktiivisempi, mutta sen jälkeen kun kaksi päivää oli tullut vietettyä aktiivisesti juuri high schoolinsa päättäneiden 17-18 vuotiaiden kanssa kaipasin jo hieman aikuisempaa seuraa. :D On meillä toki muitakin aikuisopiskelijoita, mutta eihän siitä pääse yli eikä ympäri, että valtaosa on vielä lapsia.

Luennot on kuitenkin alkaneet tällä viikolla tosi kivasti. Pieniä hermoromahduksia lukuunottamatta. Kaikki on ihan älyttömän mielenkiintoista, mutta kyllä se tieteellisen taustan puuttumisen huomaa. En siis ole suorittanut yläasteen jälkeen mitään luonnontieteitä, edes matematiikkaa, kahta pakollista kurssia lukuunottamatta. Töitä on siis odotettavissa ja paljon. Tämä viikko onkin vietetty tiiviisti nenä kiinni kirjassa tai luentosalissa istuen. Kokeet ja esseiden kirjoittamiset alkaa jo ensiviikolla, eli rauhallisesta alusta ei tarvitse unelmoidakaan.


Oppimista siis riittää. Onneksi intoa kuitenkin sitäkin enemmän. Ensimmäinen semester tulee varmasti olemaan vaikea. Meidän yliopistolla on uskomattoman paljon erilaisia tukiryhmiä ja verkostoja, joiden puoleen kääntyä tarpeen vaatiessa. Kaikki luennoitsijatkin vaikuttavat aivan uskomattomilta tyypeiltä joten avun pyytämistä ei tarvitse hetkeäkään pelätä tai hävetä.

Vaikka bilettäjäopiskelijaa minusta ei ole tulossa, niin yritän kuitenkin päästä mahdollisimman paljon mukaan yliopistoelämään myös opintojen ulkopuolella. Liityin jo yliopiston Surf Life Saving Clubiin ja tarkoituksena olisi alkaa myös pelata sosiaalista lentopalloa. Muitakin clubeja ja aktiviteetteja olen pohtinut, sillä tarjontaa riittää vaikka millä mitalla. Näistä kuitenkin lisää toisella kertaa. Kuvissa vähän fiiliksiä meidän kampukselta. En ymmärrä miten onnistuin saamaan sen näyttämään noinkin autiolta kuvissa, sitä se ei nimittäin ole. :D

2 comments

  1. Kuulostaa suhteellisen tutulta noi 17-18 vuotiaat ja aikuisten puute :D Suurin osa opiskelijoista täällä on onneksi täysi-ikäisiä ja kohtalaisen suuri osa pyörii jopa siinä parinkympin tietämillä, mutta käytöksen perusteella en kyllä osaa tehdä mitään eroa porukan välillä... Ehkä nää sit tokana tai viimeistään kolmantena vuonna hoksaa että se yliopiston pääajatus oli opiskelu eikä järjetön biletys?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä täälläkin valtaosa taitaa olla täysi-ikäisiä, mutta ei sitä tosiaan käytöksestä tahdo aina huomata. Suurin osa kuitenkin näyttää osaavan käyttäytyä luentosalissa, jos ei lasketa sitä että viisi minuuttia ennen luennon loppua, luennoitsijan vielä puhuessa, ruvetaan pölisemään ja pakkailemaan tavaroita. Uskomatonta. Etenkin kun ajattelee että ei se opiskelu ole ilmaista heillekkään.

      Delete