It's not a goodbye it's see you later


Heippa! Täällä valmistaudutaan kovaa tahtia lukukauden loppukokeisiin. Kokeet jakautuu kahdelle seuraavalle viikolle, nyt on meneillään lukuviikko. Olen viettänyt viimeiset päivät tiukasti kirjojen ääressä, joko kirjastolla tai kotona. Kokeita on valitettavasti jokaisesta aineesta, eli tekemistä riittää. Viimeiset päivät on tullut vietettyä kasvibiologian parissa ja seuravaksi olisi iskettävä kynnet molekyylien rakenteeseen. Lupaan kirjoittaa kunnon postauksen ensimmäisestä semesteristä ja kursseista kunhan kokeet on ohi (ja toivottavasti läpäisty)!

Tällä kertaa halusin kuitenkin tulla jakamaan kuvia ihanan Jackien läksiäisistä. Jackie valitettavasti päätti muuttaa useamman Australia-vuoden jälkeen takaisin Ruotsiin. Meillä on tyttöjen kanssa ihan älytön ikävä ja etenkin nyt, kun on pidempi loma edessä. Järjestettiin Jackielle yllätysläksiäiset hänen läheisimpien ystävien kesken. Valitettavasti kaikki eivät päässeet paikalle, mutta meillä oli silti todella onnistunut ilta! Grillattiin rannalla auringon laskiessa ja nautittiin kuplivasta ja läksiäiskakusta. Australiastahan löytyy lähes joka puistosta ja rannalta näitä yleisiä grillauspaikkoja, joita kuka tahansa saa käyttää aivan ilmaiseksi. Viikonloppuisin ja kesäiltaisin puistot täyttyvät grilliruuan tuoksusta, kun perheet ja ystävät kerääntyvät nauttimaan ruuasta ja ulkoilmasta. Myös reissatessa nämä grillit tulivat todella tutuiksi. Onko mitään parempaa kun pysähtyä rannalle pitkän päivän jälkeen kokkaamaan illallista? 

Varsinaisten läksiäisten lisäksi käytiin vielä Jackien lähtöä edeltävänä iltana drinkeillä ihan meidän tyttöjen kesken. Alkuperäisen suunnitelman kaaduttua, päädyttiin antamaan läksiäislahjaksi "pieni" selviytymispakkaus tytön tulevaa Aasian reissua varten. Kerättiin pakettiin kaikkea mahdollista vessapaperista hyttysvoiteisiin. :D Varsinaiseksi lahjaksi ostettiin kuitenkin kaunis nahkainen passikotelo joka löydettiin ihan sattumalta eräästä ruotsalaisesta pikkukaupasta.


Tällä hetkellä Jackie seikkaileekin jossain Cambodian ja Vietnamin välimailla. Tyttö päätti mennä kotiin hieman pidempää reittiä, ja viettää lähes kaksi kuukautta Aasiassa. Mikäli kellään on vinkkejä paikoista/aktiviteeteista Vietnamissa tai Burmassa niin laittakaa tähän suuntaan!

Kuvissa näkyvä kakku on muuten minun käsialaani. Minuun ja toiseen kämppiksistäni on iskenyt ihan älytön leivontakärpänen ja joka viikko vähintään jompi kumpi meistä tuntuu leipovan milloin mitäkin. Tälläkin hetkellä pakastimesta löytyy Cornelian leipoma juustokakku ja minulla olisi suunnitelmissa kokeilla tänään Kaiserschmarrnin valmistusta. Anna on hehkuttanut tätä saksalaista herkkua minulle varmaan siitä asti kun tutustuttiin joten nyt olisi aika vihdoin kokeilla! Uusia leivontaehdotuksia otetaan siis mielellään vastaan!

Post a Comment