Juhannus / Midsommar

Hyvää Juhannusta! Mekin päätettiin tänä vuonna juhlia tuota keskikesän juhlaa, vaikka ollaankin väärällä puolella palloa. Aloitettiin aamu lounastamalla tyttöjen kanssa, jonka jälkeen siirryttiin läheiseen puistoon jonne oltiin kutsuttu enemmänkin kavereita. Oli ihan älyttömän kiva päivä, ja vaikka saunaa tai kokkoa ei löytynyt niin kyllä me aika hyvin päästiin Juhannustunnelmiin.
Oltiin Cornelian kanssa ihan luvattoman innoissamme koko päivästä, ja valmistauduttiin kokkaamalla perinneruokia, taiteilemalla juhannussalko, sekä kukkaseppeleitä. Vaikka ei varsinaista juhannuskokkoa saatukaan aikaiseksi, niin kehitettiin me siitäkin versiomme. :D Juhannussalon valmisteluprosessi oli kyllä ehkä hauskinta. Paikallisen K-Raudan pojilla oli aika huvittuneet ilmeet kun käveltiin puuosastolle ja ilmoitettiin tarvitsevamme iso risti. :D Etenkin siinä vaiheessa kun teilattiin hautajais- ja rukoiluepäilykset kertomalla perinteen mukaisesti aikovamme tanssia sen ympärillä humaltuneena. Tiedä sitten miksi noita-akoiksi meitä luultiin, mutta saatiimpaan salkomme. 


Ulkoiluohjelmassa meillä oli mölkyn ja kubbin (ruotsin vastaava) pelaamista, drinkkejä ja muuten vaan auringosta nauttimista. Pelattiin myös "Irish Christmas" peliä, joka oli ehkä kaikista hauskin. Kyllä siinä riitti nauramista kun itse kukin vuorollaan kieri ruohikossa yrittäen päästä takaisin oman joukkoeensa luokse. Tahtia löi suomalaisen ja ruotsalaisen musiikin uudet ja vanhat klassikot. Pari tuntia puistossa vierähti hetkessä, kunnes laskeva aurinko ja jäätyvät varpaat muistuttivat meitä siitä ettei ollakkaan Suomessa ja olisi ehkä aika siirtyä sisätiloihin. 

Kotona meillä vielä odotti Brita-kakku, joka jäi kuvaamatta sillä se katosi parempiin suihin alta aikayksikön. Unohtamatta myös Koskenkorvapulloa, joka on reissannut matkassani siitä asti kun Australiaan ensimmäistä kertaa saavuin, että kiitos vaan kaverit läksiäislahjasta! :D Se taisi kyllä jäädä muutamaa snapsia lukuunottamatta juomatta.


Ilta jatkui puolille öin ja viimeisten vieraitten kanssa pelattiin vielä kierros Articulatea (paikallinen Alias), ennenkuin painuttiin untenmaille. Tälläinen oli meidän Juhannus tänä vuonna, kiitos kaikille jotka pääsivät paikalle!

Post a Comment