Kuin suoraan satukirjasta - Lake Bled

Palataan vaihteeksi Eurooppaan. Ehdoton lempikohteeni löytyi Sloveniasta. Nämä maisemat hurmasivat puhtaudellaan, jo useamman suurkaupungin jälkeen. Voi Bled, pääsisimpä jo takaisin.

Slovenia ei ollut missään vaiheessa edes käynyt mielessäni kun matkaani suunnittelin. Wienin jälkeen minulla oli vielä muutama päivä tuhlattavaksi, ennenkuin tapaisin siskoni Bolognassa. En taida enää edes muistaa mikä alkuperäinen suunnitelmani oli, jos sellaista olikaan. Viimeisenä iltanani Wienissä arvoin pitkään Salzburgin, sekä Bratislavan välillä. Yhtäkkiä huomasin kuitenkin ostaneeni bussilipun Ljubljanaan. Päätös, jota en ole katunut hetkeäkään.Sloveniasta löysin upean Couchsurfing hostin, ja kauneutta, jota en ole eläissäni nähnyt. Ljubljana oli kerrassaan hurmaava pikkuruinen pääkaupunki, mutta mikään ei vetänyt vertoja Bledille. Sanat, tai kuvat eivät mitenkään riitä sitä kuvaamaan. Satuin Bledille juuri oikeaan aikaan. Itseni lisäksi paikalla oli vain muutama hassu turisti ja sain lähes koko päivän kulkea ylhäisessä yksinäisyydessäni. Ihmisiä täynnä olleiden Prahan, Berliinin ja Wienin jälkeen en olisi voinut tälläisestä edes unelmoida.  


Järveä kiertäessäni hämmästelin maailman kauneutta. Jokaisen kulman takaa löytyi entistä upeampi maisema ja kamerani lauloi. Raikasta vuoristoilmaa hengittäessäni muistelin viimeisiä vuosia ja ihmettelin elämän suomia mahdollisuuksia. Rannalla istuuduttuani, joutsenia paijaillessa tuntui ettei elämä voisi tästä enää paremmaksi muuttua.


Illan saapuessa en olisi mitenkään malttanut hypätä bussiin ja palata Ljubljanaan. Olin menettänyt sydämeni täysin Bledille. Bussin madellessa maaseudun halki lupasin palaavani. Ainakin kerran jokaisena vuodenaikana.

4 comments

 1. Voi miten upeita kuvia! Täytyykin pitää mielessä Bled ja Slovenia kun seuraavaa matkaa suunnitellaan :) - Anne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen! Sloveniassa on varmasti paljon muutakin nähtävää :)

   Delete
 2. Olen ollut blogisi mukana Aupair ajoista lähtien. Olisi kiva kuulla taas kuulumisia Australiasta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla että kaipaillaan! Yritämpäs kirjoitella kuulumisia seuraavien viikkojen aikana. :)

   Delete